Studij Gastronomije iznjedrit će novu generaciju vrhunskih kuhara
Poznato je da Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija, a rast i razvoj temelji joj se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom lokalne gastronomije i enologije.
Visoka škola Aspira iz Splita kroz svoje studijske programe, ali i one cjeloživotnog obrazovanja, obrazuje nositelje razvoja hrvatskog turizma.
Uz vrlo atraktivan program usavršavanja za Menadžera hrane i pića, Visoka škola Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje, Gastronomiju. Studenti će u okviru studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda, upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti. Kroz modernu nastavu upoznat će mnoge ugledne chefove, među kojima Hrvoja Zirojevića, Branka Ognjenovića i Antuna Niševića, sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatskih tradicionalnih gastro-enoloških proizvoda. Učit će i od i nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića te Tonćija Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.
Studijsko usmjerenje Gastronomija je kreirano u suradnji s uglednim stručnjacima s bogatim međunarodnim iskustvom u ovom području turizma i gospodarstva općenito, a koji će biti nositelji kolegija ovog vrlo atraktivnog programa potpuno prilagođenog potrebama tržišta. Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove u ovom području.
Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, turizma i gospodarstva općenito, čime će biti obogaćeni i onim vještinama koje će moći primjenjivati u najzahtijevnijim situacijama pred kojima će se nalaziti tijekom obavaljanja svojih profesionalnih zadataka.
Poznati lijek za erektilnu disfunkciju – Viner 50 mg &nd...
05.06.2025. u 07:43
SLAVONSKI BROD – Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upoz...
03.06.2025. u 14:00
S završetkom nastavne godine, Slavonski Brod već tradicionalno nudi rje&s...
03.06.2025. u 10:00
Dok gradske vlasti i komunalna poduzeća debatiraju o vizijama “zelenog gra...
02.06.2025. u 19:56
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (...
02.06.2025. u 18:00
Gusti crni dim, vozilo u plamenu i odlučna intervencija – sve je to obilje...
02.06.2025. u 16:00
Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je potrošače o opozivu...
02.06.2025. u 08:00
Kad bi se pobrojile sve nekadašnje brodske savske plaže i kupališt...
01.06.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – Dok je kalendarsko ljeto jo&scaron...
31.05.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Svi koji vole zborsko pjevanje i žele biti dio glazbenog...
31.05.2025. u 08:00
Kao iz najromantičnije priče, gdje suđeni dojaši na konju, tako je započe...
30.05.2025. u 20:00
U poslijepodnevnim satima, nebo iznad Slavonskog Broda i Nove Gradiške na...
30.05.2025. u 14:00
Republika Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, jedan od najvažnijih datuma...
30.05.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Peti po redu larvicidni tretman na području Slavonskog Br...
29.05.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Novo prometno rješenje u središtu grada, kr...
29.05.2025. u 12:00
Hrvatski pacijenti ponovno se suočavaju s nestašicom lijekova. Ovoga puta...
28.05.2025. u 18:00