Cilj je kuharskih radionica prezentacijom i degustacijom potaknuti djecu da konzumiraju zdrave namirnice
U organizaciji udruge studenata Futuri Magistri i Udruge kuhara Brodsko posavske županije, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu jučer su održane kuharske radionice za djecu, na kojima su sudjelovali učenice i učenici 3. razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako nam je rekla Marta Zečević, predsjednica Udruge studenata i studentica 5. godine ovog Fakulteta, cilj je ovih kuharskih radionica bio prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica potaknuti djecu da konzumiraju sve te zdrave proizvode koje inače kod kuće vjerojatno ne bi kušali, poput poriluka, kelja i slično. „Želimo djeci posvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane, s tim da želimo naglasiti da sve namirnice mogu biti zdrave ako ih se jede u umjerenim količinama“, kaže Marta.
Radionice su vodili vrhunski hrvatski kuhari iz Podravke d.d., koja je inače poznata po djeci omiljenim Lino proizvodima, ali i kampanji „Zdravi odmor“, kojom promovira zdravu prehranu djece u hrvatskim školama.
„Nisam prvi puta u Slavonskom Brodu, uvijek rado dolazim u ovaj grad u kojemu, kako vidim, ima puno zainteresirane djece za kuhanje s povrćem i sa žitaricama. Podravka već šest godina radi ovaj projekt 'Zdravi odmor', pa smo u Slavonski Brod došli prikazati dio te naše kampanje, koju provodimo po svim školama u Hrvatskoj. U okviru tog projekta pripremili smo i recepte i normative za tjedne školske jelovnike, kroz cijelu školsku godinu. Cilj nam je u prehranu naše djece vratiti one zdrave, zaboravljene namirnice kao što su ječmena kaša, leća, heljda ili povrće poput kelja i poriluka“ rekao je tom prigodom 'kraljevski kuhar' Zlatko Sedlanić, glavni Podravkin promotor kulinarstva.
U kuharske radionice za djecu koje imaju za cilj promovirati zdravu prehranu uključila se i Udruga kuhara Brodsko posavske županije koja okuplja 50-ak članova. Predsjednik udruge Tihomir Krijan podsjeća kako članovi udruge, vrsni kuhari redovito sudjeluju i na državnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, te svake godine postižu izvrsne rezultate.
Mališani koji su sudjelovali na kuharskoj radionici naučili su mijesiti tijesto, praviti rezance, pravilno guliti povrće, ribati mrkvu, miješati jelo u tavi, a posebno su bili oduševljeni dolaskom simpatičnog medvjeda Line, glavne maskote Podravkine Lino kuhinje.
Ivica Vlašić
Policijski nadzori nezakonitog boravka i rada stranih državljana u Slavonskom Br...
01.12.2025. u 17:30
Portal Najdoktor objavio je u ponedjeljak popis najboljih liječnika u Hrvatskoj...
01.12.2025. u 10:07
SLAVONSKI BROD / BPŽ – Tjedan pred nama donosi sve ono što zovemo &...
01.12.2025. u 07:30
Pod naslovom Poplava ulica, „Brodski tjednik“ 1906. godine pi&scaron...
30.11.2025. u 20:00
S prvim ozbiljnijim hladnoćama, u dvorištima diljem Hrvatske počinje &nda...
30.11.2025. u 08:00
U noći 21. studenoga, nekoliko minuta prije 23 sata, taksist Beris...
29.11.2025. u 08:02
Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko...
28.11.2025. u 14:23
Advent u Slavonskom Brodu ove godine stiže u nešto drukčijem tonu. Nakon...
28.11.2025. u 12:30
Kako doznaje SBonline, proteklih je dana obavljen tehnički pregled novoizgrađene...
28.11.2025. u 07:30
Glazbena škola Slavonski Brod ušla je u ovu godinu s impresivnim p...
27.11.2025. u 17:30
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je ovih dana popis obrazovn...
27.11.2025. u 15:00
U Garčinu će i ove godine prosinački dani biti ispunjeni svjetlom, glazbom i živ...
27.11.2025. u 12:30
Slavonski Brod ponovno ulazi u sezonu prikupljanja glomaznog otpada, a prvi na r...
26.11.2025. u 20:00
SIBINJ – Općina Sibinj i ove godine priprema adventsku čaroliju koja, već...
26.11.2025. u 17:30
Danas je u Hotelu Art u Slavonskom Brodu održan okrugli stol pod nazivom “...
26.11.2025. u 12:30
Nakon jučerašnjeg teksta o prijavama roditelja iz šestog razreda O...
26.11.2025. u 07:38