Život

Vrhunski koktel majstor obučava osoblje restorana MY WAY koji uskoro otvara svoja vrata

Autor: 035portal Datum objave: 01.04.2021. u 20:04


I ovih smo dana zavirili iza (još uvijek zatovrenih!) vrata budućeg restorana "My Way" u kojem traju posljednje pripreme prije nego li dočekaju prve goste. Tim povodom jučer su budućim djelatnicima edukacije o pripremi i posluživanju pića, prvenstveno vina i koktela, održali Badelov stručnjak za edukaciju i prezentaciju, Mladen Zrnov, te njegov kolega, viceprvak svijeta u kategoriji barmena- Mario Majcen. Porazgovarali smo s obojicom kako bi saznali više detalja o tome što nas očekuje na vinskoj karti.

- S Brođanima smo danas tokom ove prezentacije i edukacije "prošetali" vinogradima Hrvatske. Od Daruvara,gdje gajimo brand Vezak vina sorti sauvignon, graševina i chardonnay pa do vinarije Benkovac odakle nam potječe naše vrhunsko vino Korlat supreme, takozvana  kupaža cabernet sauvignona, syraha i merlota. Nismo zaboravili uključiti ni vino sorte Babić našeg brenda Vinoplod, a obilazak hrvatskog vinskog juga završili smo već tradicionalno na Hvaru kušanjem izvrsnog vina Plavac mali. Specifičnost ove sorte je da potječe sa reprezentativne južne padine otoka, sa pozicije Ivan Dolac gdje idealni uvjeti osiguravaju vrhunski proizvod.- pojasnio nam je Mladen Zrnov,kojeg smo pitali i nešto više o vinskim navikama Hrvata.

- Moram naglasiti kako su statistički podatci i više nego dobri, Hrvati vole i konzumiraju vino te smo stoga uz sami bok puno većim mediteranski zemljama sa mnogo duljom vinskom tradicijom, kao što su Italija i Francuska. Drago mi je što će i Brođanima uskoro biti na raspolaganju pomno sastavljena vinska karta koja će, vjerujem, doprinijeti porastu novih ljubitelja dobre kapljice. Oduševljen sam i samim ambijentom, al i današnjom prezentacijom te aktivnim dijalogom kojeg smo uspostavili s polaznicima ove edukacije.

Osim vina, Brođanima će na raspolaganju biti  i kokteli,a o trendovima sa tog područja više nam je rekao Mario Majcen.
-Interes za koktelima u Hrvatskoj pojavio se početkom 2000.-tih i taj prvi " boom" potrajao je otprilike pet godina nakon čega slijedi svojevrstan pad potražnje. Međutim, u posljednjih nekoliko godina ponovno bilježimo porast zanimanja, ali ovaj puta je fokus na kvaliteti- kako samih sastojaka tako i načina pripreme. Gosti  su sve bolje upoznati sa Badelovim asortimanom, od već prepoznatljivog Pelinkovca do našeg vrhunskog vina Korlat supreme koji osvaja okusne pupoljke sve većeg broja konzumenata.  Zapadnjačke trendove i standarde  pratimo u stopu i vidimo rezultate takvog pristupa.

Pitali smo gospodina Majcena i za komentar još nekih trendova, kao što su craft proizvodnja vina i piva.
- Craft priča je problematična samo iz jednog razloga, a to je nedostatak kontinutirane kvalitete. Potrebno je tu puno znanja i iskustva, a i mehanizirani proces uvelike pomaže. Slična priča kao i u kulinarstvu- ovisi o situaciji, kvaliteti namirnica i uvjetima rada, nemoguće je dobiti istovjetne rezultate u profesionalnoj kuhinji i u kućnoj radinosti. U svakom slučaju, bila u pitanju craft ili serijska proizvodnja vina ili piva - bitno je piti malo, a dobro; ne nalijevati se alkoholom nego voditi računa o tome s čime se koje piće konzumira i na koji način.
Uvidom u jelovnik i vinsku kartu buduće gastro i enološke oaze naše županije, uopće ne sumnjamo kako će i oni najzahtjevniji gurmani pronaći nešto po svom guštu- ili kako samo ime restorana kaže - My Way.

 

Meta Tagovi:


Cintoraši
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Cintoraši

  Da biste bili cintoraš, ne morate oltare lizati, redovito na ispo...

15.08.2025. u 20:00

Bio jednom jedan stan
Priče
Bio jednom jedan stan

Na sedamdesetoj stranici knjige po imenu “Freelander”, pisca či...

14.08.2025. u 20:00

Alimentacija kao oružje protiv bivšeg partnera? Država štiti neplatiše, a ne djecu
Radar
Alimentacija kao oružje protiv bivšeg partnera? Država štiti neplatiše, a ne djecu

U zemlji gdje se neplaćanje alimentacije očito isplati, novi Zakon o privremenom...

14.08.2025. u 17:30

Grad poziva na drugu prezentaciju o bespovratnim potporama
Savjeti i trikovi
Grad poziva na drugu prezentaciju o bespovratnim potporama

Nakon što je prva informativna prezentacija izazvala veliki interes građa...

14.08.2025. u 15:00

Crvena zona u Slavonskom Brodu – pelud ambrozije na opasnoj granici
Radar
Crvena zona u Slavonskom Brodu – pelud ambrozije na opasnoj granici

Pocrvenio je alergijski semafor Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske župan...

13.08.2025. u 16:30

Korčula: Brodski kamp pretvoren u sablasno mjesto
Zdravlje
Korčula: Brodski kamp pretvoren u sablasno mjesto

Dok gradska vlast u Slavonskom Brodu i dalje javno prepričava svoju verziju prič...

13.08.2025. u 11:20

Od sutra prometna ‘glavobolja’ u Brodu: ovo su detalji
Radar
Od sutra prometna ‘glavobolja’ u Brodu: ovo su detalji

Slavonski Brod – Od srijede, 13. kolovoza 2025. godine, stanovnici Slavons...

12.08.2025. u 20:30

Kako vidjeti Suze sv. Lovre? Meteorski pljusak dolazi ovog tjedna
Zabava
Kako vidjeti Suze sv. Lovre? Meteorski pljusak dolazi ovog tjedna

Zaljubljenike u noćno nebo i ove godine očekuje jedan od najspektakularnijih sve...

11.08.2025. u 20:00

Hoće li ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto nadmašiti sva očekivanja?
Zabava
Hoće li ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto nadmašiti sva očekivanja?

NOVA GRADIŠKA – Za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 14. kolovoza,...

11.08.2025. u 16:00

Hoće li Thompson zapjevati i u Vukovaru?
Događanja
Hoće li Thompson zapjevati i u Vukovaru?

Nakon što je Marko Perković Thompson ovog ljeta okupio više od pol...

11.08.2025. u 08:00

U Mucvanju k'o u malom Beču
101 brodska priča Zvonimira Toldija
U Mucvanju k'o u malom Beču

  Netočna je tvrdnja brodskog kroničara Josipa Joze Koprivčevića da ulice...

10.08.2025. u 20:00

Učenici sada vježbaju na stroju vrijednom tisuće eura
Škola
Učenici sada vježbaju na stroju vrijednom tisuće eura

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod dobila je vrijedno pojačanje...

09.08.2025. u 14:00

Poloj dobio ´čistu peticu´
Servisne informacije
Poloj dobio ´čistu peticu´

Nakon posljednjih laboratorijskih analiza, koje su provedene 6. kolovoza 2025. g...

08.08.2025. u 19:54

Nalog za rušenje izdan još 2024. – gdje je zapelo? Kome odgovara status quo u Oriovcu?
Priče
Nalog za rušenje izdan još 2024. – gdje je zapelo? Kome odgovara status quo u Oriovcu?

ORIOVAC – Šest mjeseci nakon što je 035portal razotkrio afer...

08.08.2025. u 12:00

Ni noći više nisu svježe: Tropske temperature i nakon zalaska sunca
Radar
Ni noći više nisu svježe: Tropske temperature i nakon zalaska sunca

Iako je početak kolovoza tradicionalno rezerviran za visoke temperature, ono &sc...

08.08.2025. u 08:00

J*bote, kol’ko nas ima!
Radar
J*bote, kol’ko nas ima!

Dragi naši čitatelji, prijatelji, suradnici, kolege i susjedi, 035 porta...

07.08.2025. u 18:00

;