Dobar tek!
Izrada autrorskog jela zahtjela ideju, improvizaciju i malo sreće. Spojiti, na oko, ne spojive namirnice je pravi gušt za mene, naravno u slučaju kada je recept pun pogodak.
LIGNJE I CHILI GRAH
trajanje pripreme 60 min., za 6 osoba
POTREBNO:
700g lignji
1 kg krumpira
400 g bijelog graha(s čilijem iz konzerve)
8 režanja češnjaka
100ml crnog vina
svježi peršin
maslinovo ulje
sol
___________________
papir za pečenje ili alu folija
PRIPREMA: Očišćene lignje dobro properite, ukoliko su tube čitave, kao što su bile moje, operite ih izunutra i povadite one njihove “plastične” kralježnice i iznutrice, ako je što ostalo. Oko lignji koje su ne očišćene imat će te malo više posla.
Tube lignji nasjecite na prst debljine, krake nisam dirala, tko želi može i njih rasjeći.
U dubljoj posudi oprane i nasječene lignje posolite, češnjak stisnite nožem i grubo nasjecite te nakidajte šaku svježeg lista peršina, ubacite na lignje. dolijete crno vino i maslonovog ulja. Ubacite konzervu bijelog graha s čilijem i sve dobro promješajte.
Ogulite krumpir, operite ga i narežite na kockice, malo ga posolite i dobro ocijedite.
Uključite pećnicu na 240 stupnjeva da se zagrijava.
Na dno protvana u kojem ćete peći, istresite sav sadržaj lignji i čili graha, na to poslažite sav krumpir te stavite papir za pečenje ili alu foliju i stavite u pećnicu.
Pecite na 240 stupnjeva 45 min., zatim skinite papir za pečenje i pecite još 5-10m min. na istoj temeraturi.
Poslužite!
Dobar tek !!!!!!!!!
Pozdrave šalje Evelina iz kuhinje ispod duge
NOVA GRADIŠKA – Dvojica neustrašivih bajkera iz Nove Gradi&s...
22.07.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Na prostoru Dječjeg vrtića „Pčelica&l...
22.07.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Na adresu redakcije stigla je još jedna fotografij...
21.07.2025. u 18:00
U vremenu kada se većina radnih dana odvija pod svjetlom monitora i u sjeni ured...
21.07.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Nakon sunčanog i nesnosno vrućeg vikenda, Brođane na poče...
21.07.2025. u 12:00
Jedan bezimeni pješački put kroz park Klasiju godinama je bio danju najpr...
20.07.2025. u 20:00
Dok se svakodnevno u medijima i među građanima ponavlja narativ o inflaciji, ras...
20.07.2025. u 11:00
Početak ljeta donosi i početak nove, intenzivne protupožarne s...
19.07.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Kraj ljeta u Slavonskom Brodu već je tradicionalno rezerv...
19.07.2025. u 17:00
SLAVONSKI BROD – Zbog radova na otklanjanju uočenih nedostataka, dio Ulice...
19.07.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – Brodsko-posavska županija ovih dana ulazi u razdoblje eks...
19.07.2025. u 11:00
VINKOVCI – Tamni, apokaliptični oblaci nadvili su se jučer nad istočni dio...
18.07.2025. u 20:00
Nova Gradiška i ovoga ljeta potvrđuje status regionalnog središta...
18.07.2025. u 10:00
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA / SLAVONSKI BROD – Zbog posljedica razornog oluj...
18.07.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Dok većina maturanata s nestrpljenjem i dozom nervoze otv...
17.07.2025. u 18:55
U doba kada se kozmetika sve više mjeri marketinškim trikovima, a...
17.07.2025. u 12:00