Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
Slavonski Brod, 26. srpnja 2025. – Iako se ljeto nastavlja punim intenzite...
26.07.2025. u 13:39
Dok se bageri probijaju kroz sportske terene, a prašina ru&...
25.07.2025. u 18:00
Dok se asfalt još uvijek dimi od prethodnih dana kada su temperature prel...
25.07.2025. u 10:00
Kaufland i domaći proizvođač Gala d.o.o. iz Bjelovara iz prodaje su povukli tri...
25.07.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Jedan od najočekivanijih eno-gastro događaja ljeta vraća...
24.07.2025. u 20:00
Dolaskom lijepog vremena na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave br...
24.07.2025. u 12:00
SLAVONSKI BROD – Grad Slavonski Brod nastavlja s ulaganjima u komunalnu in...
24.07.2025. u 10:00
Iz malog mjesta Podgajci Podravski stiže priča koja topi i najtvrđ...
23.07.2025. u 20:00
U vremenu u kojem pametni telefoni postaju gotovo obavezni rekvizit svakog djete...
23.07.2025. u 18:00
Malino – Danas oko 12:42 sati, u Ulici Matije Gupca 65, u naselju Malino (...
22.07.2025. u 13:56
NOVA GRADIŠKA – Dvojica neustrašivih bajkera iz Nove Gradi&s...
22.07.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Na prostoru Dječjeg vrtića „Pčelica&l...
22.07.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Na adresu redakcije stigla je još jedna fotografij...
21.07.2025. u 18:00
U vremenu kada se većina radnih dana odvija pod svjetlom monitora i u sjeni ured...
21.07.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Nakon sunčanog i nesnosno vrućeg vikenda, Brođane na poče...
21.07.2025. u 12:00
Jedan bezimeni pješački put kroz park Klasiju godinama je bio danju najpr...
20.07.2025. u 20:00