Razgovarali smo s najpopularnijom brodskom kuharicom i gastro blogericom
Simpatičnu i talentiranu Brođanku Jozefinu Birindžić imali smo priliku upoznati u prošlogodišnjoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj! na kraju kojega je izašla kao pobjednica. Kulinarstvo je oduvijek bila njezina velika strast pa je odlučila slijediti svoje snove- od nedavno piše recepte za RTL-ovu stranicu „Hrana fina by Jozefina“, a pokrenula je i vlastite kulinarske radionice.
- Na radionicama je uvijek živo, veselo i edukativno, a posebno me veseli što se većina polaznika vraća. Termini nisu fiksni jer se nastojim prilagoditi svim zainteresiranima. Trudim se obuhvatiti sva područja kulinarstva, ali i raditi ono što je aktualno za određeno doba godine. Nađe se za svakoga ponešto- od slavonske do dalmatinske kuhinje, ali i jela iz cijeloga svijeta. Ideje prikupljam od pratitelja te ih potom razrađujem i prilagođavam. Polaznici su uglavnom oni koji imaju nekakvo predznanje, ali bi ga htjeli proširiti i naučiti još više, no ima i početnika. Znaju mi doći i parovi i prijatelji, što je odlično jer vidim koliko su ljudi zainteresirani i za takvu vrstu druženja. Na kraju radionice uvijek imamo jednu lijepu večeru, tako da sve što napravimo i pojedemo. Nakon što se dobivene informacije slegnu i polaznici kod kuće isprobaju recepte naučene na radionicama, često mi se jave s povratnim informacijama i slikama- otkriva nam Birindžić.
Jozefina piše i objavljuje i na svojoj Facebook stranici Moj Gastro – Za one koji uživaju u hrani, na kojoj se može naći pregršt recepata za profesionalne i amaterske kuhare.
- Tu je zastupljeno baš sve- od predjela, glavnih jela, raznih vrsta tijesta, slastica, koktela, smoothija itd. No, uz osobni blog na Facebooku, imam i svoju Instagram stranicu na kojoj svakodnevno objavljujem sve ono što radim, bilo kod kuće ili na radionicama. Također, uz navedeno, RTL mi je dao tu čast da radim blog i za njihovu stranicu pod nazivom Hrana fina by Jozefina.
Na pitanje što bi nam preporučila za jedan cjelovit nedjeljni ručak u ovo pokladno vrijeme, odgovara:
- Vjerojatno bih krenula s brusketama sa sirnim namazom, zelenim pestom i pečenim grožđem u pećnici s malo maslinovog ulja, nakon kojih bi uslijedila domaća pileća juha s griz noklama. Za glavno jelo uvijek možete ispeći neki dobar komad mesa, u koji ćete nešto urolati, s krumpirima sa strane. Salata je, naravno, dobrodošla. Desert mogu biti kroštule ili fritule, a uz njih bi se lijepo sljubila i neka fina kremica s voćem ili zapečenim ananasom s kuglicom sladoleda. No, volite li više krofne, jedna od „tajni“ koje ovom prilikom moram podijeliti je napraviti mekano tijesto u koje ćete, tek nakon što se dobro izradilo, dodati masnoću. Tijesto se potom nekoliko puta premota, ostavi da naraste te se razvalja, no ne pretanko. S krofnicama samo nježno!
Svi zainteresirani za Jozefinine radionice zapratite njezine stranice na društvenim mrežama jer uskoro slijedi najava za nova druženja u ožujku.
Kad bi se pobrojile sve nekadašnje brodske savske plaže i kupališt...
01.06.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – Dok je kalendarsko ljeto jo&scaron...
31.05.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Svi koji vole zborsko pjevanje i žele biti dio glazbenog...
31.05.2025. u 08:00
Kao iz najromantičnije priče, gdje suđeni dojaši na konju, tako je započe...
30.05.2025. u 20:00
U poslijepodnevnim satima, nebo iznad Slavonskog Broda i Nove Gradiške na...
30.05.2025. u 14:00
Republika Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, jedan od najvažnijih datuma...
30.05.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Peti po redu larvicidni tretman na području Slavonskog Br...
29.05.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Novo prometno rješenje u središtu grada, kr...
29.05.2025. u 12:00
Hrvatski pacijenti ponovno se suočavaju s nestašicom lijekova. Ovoga puta...
28.05.2025. u 18:00
SLAVONSKI ŠAMAC – Jučer je Osnovna škola „Josip Kozara...
28.05.2025. u 10:00
Na gradilištu u Borovskoj ulici u Slavonskom Brodu ovih se dana čuje žamo...
26.05.2025. u 20:00
Od 6. lipnja građani Hrvatske koji su na svojim obiteljskim ku...
26.05.2025. u 18:00
Za one koji još ne znaju, „Emankovac“ je neslužbeno,...
25.05.2025. u 20:00
Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje pol...
25.05.2025. u 11:00
U svijetu u kojem je “druženje” sve češće sinonim za razmjenu...
24.05.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – Od jeseni 2025. godine Slavonski Brod p...
24.05.2025. u 11:00